To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Mistrzowie.org Forum Oficjalne
forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org

Hydepark - Motoryzacja!

kima123 - 2014-07-22, 22:22

Zaknafein napisał/a:
mają rozmach, sku.rwysyny
https://www.youtube.com/watch?v=Lw17biHMfVI#t=17

To wciąż Kadett

Zaknafein - 2014-07-25, 19:23

Citroen Karin rocznik 80'

Moris299 - 2014-07-25, 20:57

Od środka fajny a z zewątrz brzydal
ZSK - 2014-07-25, 21:10

Fajny, kreatywność i innowacja zawsze na propsie (y) Ciekawe czy te wszystkie guziki w środku działają.
Zaknafein - 2014-07-26, 22:13

Jeden z moich wymarzonych;
Camaro SS 69'
Cytat:
Choć początkowo uważano, że słowo "Camaro" nie posiada żadnego znaczenia, specjaliści od GM odnaleźli to słowo w słowniku języka francuskiego. Używane w slangu znaczy ono "przyjaciel" lub "kompan". W kilku czasopismach motoryzacyjnych model został nazwany "Panther", jednakże nazwa projektu GM to XP-836; kilka pierwszych zdjęć nadwozia Camaro opatrzonych było podpisem "Chaparral"[1]. Prasa motoryzacyjna zapytała przedstawiciela Chevroleta "Czym jest Camaro?", na co otrzymała odpowiedź "To małe, złośliwe zwierzę które zjada Mustangi"[2]. Nazwa Camaro świetnie pasowała do nazewnictwa Chevroleta stosowanego w tamtym czasie - większość nazw jego modeli zaczynała się na "C" (Corvair, Chevelle, Chevy II oraz Corvette).

Cytat:
Camaro SS zawierało zmodyfikowany silnik 5,7 l (350) V8 oraz jednostkę big-block V8 L35 o pojemności 6,5 l. SS cechowały niefunkcjonalne wloty powietrza na masce, specjalne pasy malowane na karoserii i znaczki SS znajdujące się na przednim grillu, bagażniku, klaksonie oraz wlewie paliwa. Camaro było przygotowane jako samochód bezpieczeństwa do wyścigu Indianapolis 500.

Adijos - 2014-07-27, 19:05

Ktoś poleci jakieś sportowe auta z "pazurem"?
Myślałem o Mazdzie Rx-8, ale silnik jakiś dziwny, więc odpada
Nissan 350z taki jakiś niejaki
Wszystkie hamerykańskie mustangi, chevrolety itd. za drogie.
Ktoś zarzuci jakimś tak do 20 000zł?

Zaknafein - 2014-07-27, 19:08

co dziwnego w silniku Mazdy rx 8 ; O
chyba zwykły z tłokiem obrotowym jest z tego co mi wiadomo, Wankla

Adijos - 2014-07-27, 19:16

To spalanie, a jak coś wymienić to dupa jest. O tym mówię?
Zaknafein - 2014-07-27, 19:26

ok
bartek82r - 2014-07-28, 11:13

Adijos napisał/a:
Ktoś poleci jakieś sportowe auta z "pazurem"?
Myślałem o Mazdzie Rx-8, ale silnik jakiś dziwny, więc odpada
Nissan 350z taki jakiś niejaki
Wszystkie hamerykańskie mustangi, chevrolety itd. za drogie.
Ktoś zarzuci jakimś tak do 20 000zł?

To może bmw z3?

ZSK - 2014-07-28, 22:44

Na pierwszy samochód to sobie kup coś nie za szybkiego. Dopiero jak się wyszalejesz to zainwestuj ;)
bartek82r - 2014-07-29, 15:39

Klikaj po kolei. Może coś wybierzesz:

Honda Prelude - całkiem fajne autko, ładna podadczasowa sylwetka i sporo miejsca w środku. Jest też tylna kanapa ;)

Mercedes Benz SLK - Praktyczne rozwiązanie z tym sztywnym składanym dachem. Autko całkiem fajne :)

Audi TT Cabrio lub w wersji Coupe - chociaż trochę mi się już opatrzyło, bo trochę tego jeździ, ale w sumie fajna propozycja

Fiat Barchetta - a to autko wbrew pozorom też bardzo mi się podoba. Co z tego że Fiat? :P

BMW Z3 - trochę już przestarzałe, ale też bym nie pogardził :P

Alfa Romeo Spider - włoskie samochody trzeba lubieć. Ta Alfa jest specyficzna, taka kanciata jeszcze ale w sumie też ciekawe autko.

Adijos - 2014-07-29, 15:44

Alfa, Mercedes, Honda i BMW niezłe :D

Dzięki Wielkie Bartek.

kima123 - 2014-07-30, 03:45

http://allegro.pl/toyota-...4445109352.html
http://allegro.pl/renault...4441075494.html
http://otomoto.pl/hyundai...-C29616773.html

Moje propozycje, mówiąc w skrócie - silnik Mazdy RX-8 jest nietrwały, paliwożerny, drogi w serwisie.

bartek82r - 2014-08-01, 14:27

bartek82r napisał/a:
Kupiłem dzisiaj olej. Nie umiałem znaleźć żadnego info po polsku ale kto szuka ten znajdzie.
Okazało się, że jest na wewnętrznej stronie tylnej etykiety.
Odkleiłem ją i oto co przeczytałem. Niech ktoś mi wyjaśni o co chodzi?

Tylna etykieta i jej wewnętrzna część:

kliknij aby powiększyć

Rozszyfrował ktoś może co z tymi molekułami?
Są, czy ich nie ma? ;)

Adijos - 2014-08-01, 14:34

To jest fifty/fifty, obstawiam, że są.
Moris299 - 2014-08-01, 23:50

To działa tak, że jeśli chcesz by były to są a jak byś wolał bez molekul to ich tam nie ma.
bartek82r - 2014-08-06, 20:15

Davos napisał/a:
Jak mnie wkurzają tacy ludzie :/ Wygląda to tak, jakby był nawalony, ale z artykułu wynika, że był trzeźwy. Czyli zwykły debil. Chciałbym, żeby dowalili mu jakąś grubszą, konkretną karę.
Ja kilka razy spotkałem się z sytuacjami, że będąc na drodze podporządkowanej chciałem skręcić w lewo, a po mojej lewej jechał samochód, który miał włączony kierunkowskaz w prawo, czyli mógłbym już jechać. Tyle, że ta osoba zamiast skręcać, pojechała prosta więc gdybym od razu wjechał na drogę główną to już by była stłuczka. Dlatego trzeba uważać na drodze, bo część ludzi jest mocno roztargniona, a część to zwykłe gnojki, które próbują spowodować stłuczkę i wymusić odszkodowanie.

Stoję sobie dzisiaj w korku i nagle widzę z tylu gościa który wyprzedza ten korek a gdy coś jedzie z naprzeciwka wbija się w ten korek spychając samochody w nim stojące na pobocze. I tak co chwila. Najpierw za mną. Potem wyprzedził mnie i kilka innych. A potem przede mną jeszcze kilka razy to samo. Na koniec nie stanął na zakorkowanym pasie do skrętu w prawo tylko minął ich wolnym pasem do jazdy na wprost a na skrzyżowaniu ponownie wbił się pomiędzy samochody.
Audi s4 więc moc była. A co za tym idzie przy każdym takim manewrze zdołał się rozpędzić do nawet 80 km/h i z taką prędkością atakował kolejne samochody.
Ale kawałek dalej spotkałem go na parkingu pod Kauflandem. Poszedł sobie chłopaczyna na zakupy a ja w tym czasie uzbrojony w mój telefon zadzwoniłem z prośbą o kontrolę trzeźwości kierowcy opisując całą sytuację i przekazując numery blach.
Potem tylko poczekałem z ciekawości na ich przyjazd bo chciałem wiedzieć czy nie odjedzie z parkingu przed ich przyjazdem. Ale zdążyli. Nie wiem jak się sprawa zakończyła bo na niego nie czekałem. Zresztą przypuszczam że był trzeźwy. Ale przynajmiej trochę się zdziwił. ;)

Davos - 2014-08-07, 00:48

Bardzo dobrze zrobiłeś :) Strasznie mnie wkurzają takie buraki na drodze. Wymuszał pierwszeństwo i pchał się na chama, tylko po to, żeby szybciej dojechać do marketu. Jak to mawiał mój nauczyciel od polskiego z liceum: "Ręce i jaja opadają".
kima123 - 2014-08-24, 12:59

Ekojazda
Od dzisiaj ma to zostać wprowadzone, widzę że nie tylko WORDy starają się utrudniać zdanie egzaminu, UE jeszcze w tym pomaga!