Mistrzowie.org Forum Oficjalne forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org
Sport - Mistrzostwa Świata w siatkówce Polska 2014
Szyszek - 2014-09-14, 19:46
Cytat:
ta druzyne
TĘ drużynę
Ale ja też po cichu kibicuję Iranowi (oczywiście mniej, niż Polsce), bo ostatnio się spisuje rewelacyjnie, a ja lubię zawsze te rewelacje i niespodzianki w sporcie.
Dziękujemy serdecznie Argentynie! Trzeba im to jakoś wynagrodzić K - k - 2014-09-14, 19:53 Davos - 2014-09-14, 20:16 Argentyna rewelacja! Kto by się spodziewał, że wyrzucą Amerykanów z turnieju! No i pomogą nam w awansie
Ale z Francją i tak trzeba zagrać o pełną pulę tzn. o wygraną 3 punktami. To da nam pierwsze miejsce w grupie i rozstawienie przed losowaniem grup w III rundzie. Gdyby nam to się udało, nie tylko nie trafilibyśmy na Brazylię, która też jest rozstawiona, ale byłaby też szansa, że nie trafimy na Rosję. Jest więc o co grać!K - k - 2014-09-14, 22:56 Szyszek - 2014-09-14, 22:58 I jest wygrana! Szkoda, że nam nic nie daje, jeśli chodzi o tabelę, bo Francuzi nam punkt zdołali zabrać. Ale i tak jestem zadowolony. Przynajmniej pokazaliśmy, że mimo słabszych chwil w trakcie meczu jesteśmy mocni i potrafimy wygrywać mecze.
A więc finałowa 6: Polska, Francja, Iran, Niemcy, Brazylia i Rosja. Kto na kogo trafi? Zobaczymy niedługo.Davos - 2014-09-14, 23:21 No i po meczu. Szkoda wielka, że nie udało się wygrać 3:1 bo wtedy droga do półfinału byłaby łatwiejsza. To był dziwny mecz. Pierwszy set zagraliśmy rewelacyjnie, Francja nie miała nic do powiedzenia. Drugi mogliśmy wygrać, ale jednak udało się to Francuzom. Trzeci set znów należał do nas, chociaż było trudniej niż w pierwszym. A czwarty zaczęliśmy katastrofalnie. W pewnym momencie było 11:3 dla Trójkolorowych i wydawało się, że nasi w życiu nie będą w stanie tego odrobić. I wtedy przyszła seria zdobytych punktów dla naszych m.in. dzięki świetnej zagrywce. Prawie udało nam się dogonić wynik. Szkoda, że tak późno zaczęliśmy odrabiać straty. Tie-break początkowo z przewagą Francuzów, ale ostatecznie udało nam się, podobnie jak w meczu z Iranem, rozstrzygnąć go na naszą korzyść. Nie udało nam się przeskoczyć w tabeli Trójkolorowych, ale i tak cieszy mnie fakt, że z nimi wygraliśmy. To nam może dać duży bodziec psychologiczny, jeśli przyjdzie nam znów z nimi grać (a jest to bardzo możliwe).
Szkoda tylko, że dziś wyjątkowo psuliśmy zagrywkę - przez pierwsze trzy sety zagrywaliśmy wyjątkowo źle. Dopiero w czwartym przyszło przełamanie - niestety trochę za późno.
Teraz przyda nam się szczęście w losowaniu. Dla mnie wygląda to tak:
Grupa marzeń - Francja, Polska, Niemcy
Grupa śmierci - Brazylia, Polska, RosjaSzyszek - 2014-09-14, 23:42 Grupa G (Łódź)
Brazylia
Polska
Rosja
Grupa H (Katowice)
Francja
Niemcy
Iran
Cholera jasna... trafiliśmy właśnie do grupy śmierci......
Ech.....
EDIT: Ale dobra, trzeba sobie z nimi poradzić! Jeśli chcemy powalczyć o mistrzostwo (lub chociaż o medale), to musimy być w stanie wygrać z każdym. Nawet z Brazylią lub Rosją.
A więc do walki!K - k - 2014-09-14, 23:57 Davos - 2014-09-15, 00:04 Ku*wa! No gorzej być nie mogło
Co za beznadziejne losowanie
Kude no... Z Francją, Iranem i Niemcami moglibyśmy wygrać. A trafiliśmy na jedynych rywali, którzy w tej chwili wydają się być poza naszym zasięgiem
Nie będę owijać w bawełnę -awans z tej grupy będzie cholernie ciężki. Czekają nas dwa mecze z rywalami, którzy bezlitośnie wykorzystują każdy, nawet najmniejszy błąd. A my tych błędów jednak w każdym meczu trochę popełnialiśmy. Więc albo znacznie poprawimy naszą grę i osiągniemy szczyt naszych możliwości, albo polegniemy.
No nic... nadzieja umiera ostatnia! Do boju Polacy! Walczmy na maksa, może jakoś damy radę! K - k - 2014-09-15, 00:11 Davos - 2014-09-15, 00:21 Nie mieszałbym polityki do sportu bo to nie ma sensu. Gwizdy na Rosje na pewno będą, ale one by się pojawiły nawet wtedy, gdyby nie było konfliktu na Ukrainie. Polacy nie darzą sympatią "Wielkiego Brata" i trudno się temu dziwić. Natomiast pod względem sportowym mecz ze Sborną będzie cholernie trudny, nie mam co do tego wątpliwości. Więc losowanie było cholernie pechowe. Ale nie mamy nic do stracenia - trzeba zagrać na maksa. A nuż się uda.K - k - 2014-09-15, 00:28 Davos - 2014-09-15, 00:32 Krokorok, nie wiem czy zauważyłeś, ale na tych mistrzostwach publiczność gwiżdże na każdy zespół, który gra przeciwko Polsce. Aczkolwiek nie powiedziałbym, że jest to jakieś szowinistyczne, te gwizdy pojawiają się jedynie przy zagrywce rywala i trwają dosłownie chwilę, dopóki nasi nie przyjmą piłki. W meczu z Rosją będzie na pewno tak samo.K - k - 2014-09-15, 04:57 ChodnikowyWilk - 2014-09-15, 15:25 Mam nadzieję że Winiarski wróci do składu, bo bez niego czarno widzę nasz awans.Szyszek - 2014-09-15, 15:51
ChodnikowyWilk napisał/a:
Mam nadzieję że Winiarski wróci do składu, bo bez niego czarno widzę nasz awans.
Ja też mam nadzieję. Winiarski to nasz pewny punkt, może nawet najpewniejszy. Będzie nam niezwykle potrzebny, by powalczyć z Brazylią i Ruskimi.
I nie mieszajcie mi tu polityki do sportu, błagam! (tak, Krokorok. Do ciebie mówię) Zagwizdali na początku to zagwizdali i na ch/uj drążyć temat!Adijos - 2014-09-15, 17:41 Co do Rosji i Brazylii, bardziej poza zasięgiem wydaje mi się Rosja. Może wiele o nich nie słyszymy w telewizji, ale to światowa potęga. Królują w tegorocznych tabelach.ChodnikowyWilk - 2014-09-15, 18:26 Pierwszy mecz gramy z ruskami czy brazylia, czy jeszcze nie wiadomo?Zaknafein - 2014-09-15, 18:34 ale Brazylia nam jeszcze bardziej nie leży niż RosjaSzyszek - 2014-09-15, 18:48 Chodnikowy, pierwszy mecz gramy z Canarinhos.