To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Mistrzowie.org Forum Oficjalne
forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org

Archiwum - Jeden wielki offtop v.2

Moris299 - 2015-09-27, 18:10

no podobny
V - r - 2015-09-27, 18:17

Dobra, przeczytałem to jeszcze raz, wcześniej widziałem "EJ" zamiast "CJ".
macbed - 2015-09-28, 02:04

Kuźwa minutę kminiłem... Co ten Jaroński

[ Dodano: 2015-09-29, 15:56 ]

Zapisuję, żeby nie przepadło

JankielKindybalista85 - 2015-09-29, 16:03

1, 2, 3 i 7 umiem zawiązać. :spiew:
V - r - 2015-09-30, 22:51

Tak mi się przypomniało przez temat o ten uczuciach, że miałem na dzisiaj przygotować prezentację o ONRze na wos, zrobiłem to w mocno prześmiewczej formie. Potem jednak spojrzałem na ich prawdy wiary http://onr.com.pl/deklaracja.html i okazało się, że to jest śmieszniejsze niż wszystko, co przygotowałem. No kurwa, to wygląda jak autoparodia :haha:
ChodnikowyWilk - 2015-10-01, 09:03

ja tam nic smiesznego nie widze, ale sie nie znam specjalnie na polityce :P
Moris299 - 2015-10-01, 09:14

macbed napisał/a:

1  
          7
            8

1  
      7
        8

1  
  7
    8

Ojej a co to?

widzu - 2015-10-01, 09:15

178
Moris299 - 2015-10-01, 09:47

A ok
V - r - 2015-10-01, 12:35

ChodnikowyWilk napisał/a:
ja tam nic smiesznego nie widze, ale sie nie znam specjalnie na polityce :P

Przecież nie trzeba się w ogóle znać, żeby widzieć skrajny debilizm tych nazioli :haha:

ChodnikowyWilk - 2015-10-01, 12:40

Chciałem to przeczytać raz jeszcze ale link się zepsuł :P
V - r - 2015-10-01, 12:41

Cytat:
Młode pokolenie Polek i Polaków zrzeszone w ONR i przekonane o słuszności obranej drogi ku Wielkiej Polsce, które dąży do urzeczywistnienia tej idei poprzez pracę wychowawczo-ideową pośród całego Narodu, postanawia za swój ideowy fundament przyjąć:

1. Cywilizacyjną spuściznę Narodu Polskiego, którą na przestrzeni wieków stała się synteza pierwiastków rdzennie polskich i kresowych, splecionych harmonijnie, opartych na wspólnej idei państwowo-narodowej i dobrowolnie osiągniętej jedności języka.

2. Odrzucenie demokracji liberalnej jako reżimu wrogiego Cywilizacji Europejskiej, który za miernik prawdy przyjmuje wolę większości kierującej się najczęściej niskimi pobudkami. Tym samym opowiadamy się przeciwko wszelkim formom totalitaryzmów(komunizm, narodowy socjalizm, faszyzm), jako systemom obcym Polskiej tradycji.

3. Oparcie pojęć Sprawiedliwości, Moralności, Sumienia i Honoru na doktrynie Chrześcijaństwa jako religii objawionej, a przez to wykluczenie oświeceniowej ideologii praw człowieka, które stały się świeckim wyznaniem i źródłem mnożących się absurdalnych roszczeń społeczeństw, a w szczególności tzw. dyskryminowanych mniejszości.

4. Opowiedzenie się za koncepcją Narodu organicznego i hierarchicznie zorganizowanego, w przeciwieństwie do zmitologizowanego dziś egalitaryzmu, który przyniósł rozkład tradycyjnych wspólnot i naturalnego porządku.

5. Zwrócenie rodzinie, jako najcenniejszej części narodowej wspólnoty, jej podstawowych praw i wyłączności w decydowaniu o wychowaniu jej najmłodszych członków, które są obecnie zawłaszczane przez system socjal-liberalny usiłujący zrównać związek kobiety i mężczyzny z parą homoseksualną.

6. Ułożenie stosunków z innymi nacjami wyłącznie poprzez prymat interesów Narodu i Państwa Polskiego, a nie państw obcych, międzynarodowych zrzeszeń i organizacji.

7. Sprzeciw wobec narzucenia przez rządy panujące na terenie Unii Europejskiej i jej członków modelu społeczeństw multikulturowych, jako z gruntu fałszywego i niebezpiecznego.

KicerK - 2015-10-01, 13:11

Przecież nie wszystko jest tutaj głupie
ChodnikowyWilk - 2015-10-01, 13:17

Tez mi sie tak wydaje. To wypisz V - r co jest w tym.takiego absurdalnego.
V - r - 2015-10-01, 13:31

Ja to bym chciał wiedzieć, co w tych przykazaniach nie jest bez sensu.
Mackers - 2015-10-01, 13:36

Cała scena polityczna w Polsce jest pojebana, nie widzę tutaj większych absurdów, niż w wiadomościach.
KicerK - 2015-10-01, 14:59

V - r napisał/a:
Ja to bym chciał wiedzieć, co w tych przykazaniach nie jest bez sensu.

Pierdolisz. Można nie lubić ONR, sam nie przepadam. Ale ty chcesz się ich czepiać na siłę.

V - r napisał/a:
1. Cywilizacyjną spuściznę Narodu Polskiego, którą na przestrzeni wieków stała się synteza pierwiastków rdzennie polskich i kresowych, splecionych harmonijnie, opartych na wspólnej idei państwowo-narodowej i dobrowolnie osiągniętej jedności języka.

Nic specjalnego.

V - r napisał/a:
2. Odrzucenie demokracji liberalnej jako reżimu wrogiego Cywilizacji Europejskiej, który za miernik prawdy przyjmuje wolę większości kierującej się najczęściej niskimi pobudkami. Tym samym opowiadamy się przeciwko wszelkim formom totalitaryzmów(komunizm, narodowy socjalizm, faszyzm), jako systemom obcym Polskiej tradycji.

Nie widzę nic głupiego w sprzeciwieniu się totalitaryzmowi. Demokracja też nie jest wspaniałym systemem.

V - r napisał/a:
3. Oparcie pojęć Sprawiedliwości, Moralności, Sumienia i Honoru na doktrynie Chrześcijaństwa jako religii objawionej, a przez to wykluczenie oświeceniowej ideologii praw człowieka, które stały się świeckim wyznaniem i źródłem mnożących się absurdalnych roszczeń społeczeństw, a w szczególności tzw. dyskryminowanych mniejszości.

Z tego można by się po części śmiać, chociaż co to np. aburdalnych roszczeń mniejszości mają rację.

V - r napisał/a:
4. Opowiedzenie się za koncepcją Narodu organicznego i hierarchicznie zorganizowanego, w przeciwieństwie do zmitologizowanego dziś egalitaryzmu, który przyniósł rozkład tradycyjnych wspólnot i naturalnego porządku.

Przesadny egalitaryzm z jakim czasem się można spotkać na zachodzie jest szaleństwem, tak więc sprzeciw wobec tego też nie jest niczym złym.

V - r napisał/a:
5. Zwrócenie rodzinie, jako najcenniejszej części narodowej wspólnoty, jej podstawowych praw i wyłączności w decydowaniu o wychowaniu jej najmłodszych członków, które są obecnie zawłaszczane przez system socjal-liberalny usiłujący zrównać związek kobiety i mężczyzny z parą homoseksualną

Kwestia gejów. Ok. Można się śmiać jak ktoś ich nie lubi. To mogę zrozumieć.

V - r napisał/a:
6. Ułożenie stosunków z innymi nacjami wyłącznie poprzez prymat interesów Narodu i Państwa Polskiego, a nie państw obcych, międzynarodowych zrzeszeń i organizacji.

W końcu tutaj mamy bardzo dobry podpunkt. To jest po prostu dobre. To chyba oczywiste, że Polska powinna prowadzić politykę zgodnie z interesami narodu a nie polityków.

V - r napisał/a:
7. Sprzeciw wobec narzucenia przez rządy panujące na terenie Unii Europejskiej i jej członków modelu społeczeństw multikulturowych, jako z gruntu fałszywego i niebezpiecznego.

Sprzeciw wobec unii europejskiej. Znowu dobra rzecz.

Tak więc ten. Tak wygląda to według mnie.

Love178 - 2015-10-01, 15:03

KicerK napisał/a:

W końcu tutaj mamy bardzo dobry podpunkt. To jest po prostu dobre. To chyba oczywiste, że Polska powinna prowadzić politykę zgodnie z interesami narodu a nie polityków.

To jest po prostu podręcznikowe. Kiedy dochodzi do konfliktu interesów, to pojawiają się negocjacje, ale generalnie każdy walczy o swoje. Z założenia.

widzu - 2015-10-01, 18:52

ProFace - 2015-10-01, 19:08

Podejrzewam, że to nie boli tak jak wszyscy sobie wyobrażają. Pewnie jest to dziwne uczucie ale nie takie bolesne.