Mistrzowie.org Forum Oficjalne forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org
Z życia forum - Maturzyści na krawędzi
Davos - 2014-05-06, 00:33
Cytat:
Ej słuchajcie, mam głupie pytanie, ale teraz mnie dopadło (to już w ogóle lepiej niż nigdy), przepisuje się treść całego tematu pracy, czy się pisze tylko np. Temat 1.? D:
Z tego co ja pamiętam, wystarczyło tylko wskazać numer tematu, nie trzeba było go przepisywać. Będzie dobrze, nie panikuj Sharvari - 2014-05-06, 00:34 tak, jest miejsce na numer tematu Love178 - 2014-05-06, 00:34 No ja wlasnie tez tak bardziej pamietam Dzieki
... a na angielskim też? Ja w środę piszę angielski D:saRenia - 2014-05-06, 00:48
ZróbmySobieKupę napisał/a:
Dobra to na pocieszenie dodam, że piszę w czwartek egzamin z mechaniki budowli, liczenie na symbolach. Jutro siądę coś powtórzyć. Nie jesteście sami w boju!
Mechanika budowli podobała mi się bardzo na studiach i życzę powodzenia. Jeśli miałbyś jakieś pytania możesz się odezwać na priv
A co do matur to zazdroszczę, że nie trzeba było się odnieść do całości utworu. Ja musiałam i tego nie zrobiłam, bo nie miałam pojęcia o co chodzi w lekturze, ale z samego fragmentu wyciągnęłam z matury 49 proc. więc nie obawiajcie się. Na pewno zdacie! Davos - 2014-05-06, 00:50
love178 napisał/a:
... a na angielskim też? Ja w środę piszę angielski D:
Też Przynajmniej ja nie pamiętam, żeby kiedykolwiek wymagali przepisania całej treści tematu. Oczywiście dla pewności możesz to zrobić, punktów za to na pewno nie odbiorą ZSK - 2014-05-06, 00:55
saRenia napisał/a:
Jeśli miałbyś jakieś pytania możesz się odezwać na priv
Dziękuję i na pewno zapamiętam! Pytań nie mam, muszę jedynie poćwiczyć a na to wiele czasu nie ma
Ja nawet nie pamiętam, że na angielskim były tematy do wyboru. Chyba, że mówicie o rozszerzeniu.Davos - 2014-05-06, 01:02 ZSK opowiedział w innym temacie o swoich doświadczeniach z egzaminem ustnym z polskiego, a mi się coś przypomniało, ale żeby tam nie offtopować, napiszę to w tym temacie.
Otóż, mój kumpel przyszedł na maturę ustną z polskiego ucharakteryzowany na... upiora Miał jakąś prezentację o duchach, upiorach i innych strzygach w literaturze no i postanowił też odpowiednio wyglądać Twarz miał całą pomalowaną na biało, do tego rozpuszczone włosy, w kącikach ust jakieś ślady krwi itp. Generalnie wyglądał świetnie, jakby wrócił prosto z Halloween Jedna babka w komisji zrobiła wielkie oczy, a nasz nauczyciel od polskiego tylko się zaśmiał. Nikt mu za niestosowne ubranie punktów nie odjął, ostatecznie dostał 18/20 i przy tym został zapamiętany przez komisję Także spoko, tam też siedzą normalni ludzie i nie gryzą ZSK - 2014-05-06, 01:05 No właśnie Choć warto sprawdzić kto w komisji siedzi bo słyszałem, ze niektóre hetery nie tolerują jakichkolwiek odstępstw od normy. Norma rzecz święta!
A dla kumpla brawa, świetny pomysł Love178 - 2014-05-06, 01:06
Ja nawet nie pamiętam, że na angielskim były tematy do wyboru. Chyba, że mówicie o rozszerzeniu.
Widzę, że masz zanik pamięci krótkotrwałej ZSK - 2014-05-06, 01:12
love178 napisał/a:
Ja nawet nie pamiętam, że na angielskim były tematy do wyboru. Chyba, że mówicie o rozszerzeniu.
Widzę, że masz zanik pamięci krótkotrwałej
Jestem facetem, mogę nie pamiętać dat, rocznic ślubu czy innych, nieistotnych szczegółów Pamiętam za to jak była ubrana moja nauczycielka
Tak w ogóle to mój kumpel pisze maturę Nic nie powiedział ale ja czułem, że coś jest na rzeczy bo nie chciał pić a ostatnio nawet nie wyszedł z nami na balety.
Dopiero dzisiaj mi koleżanka (może niedługo coś więcej ) napisała, że z nią w grupie pisał
A to pała Dwa razy mu nie pykło i pewnie nie chciał sobie spiny robić, jakby mu nie wyszło to by zwyczajnie przemilczał. Mogę mu juz tylko życzyć powodzenia Davos - 2014-05-06, 01:15
Choć warto sprawdzić kto w komisji siedzi bo słyszałem, ze niektóre hetery nie tolerują jakichkolwiek odstępstw od normy. Norma rzecz święta!
My nie znaliśmy składu komisji, tzn. wiedzieliśmy, że będzie nasz nauczyciel od polskiego i babka ucząca inne klasy, ale nie wiedzieliśmy, kto będzie tą trzecią osobą. Więc kumpel w sumie zaryzykował, ale na szczęście problemów z tego powodu nie miał widzu - 2014-05-06, 13:30
love178 napisał/a:
Widzę, że masz zanik pamięci krótkotrwałej
Na podstawie na pewno nie ma wyboru tematu.JankielKindybalista85 - 2014-05-06, 16:20
Dopiero dzisiaj mi koleżanka (może niedługo coś więcej ) napisała, że z nią w grupie pisał
Ładne kwiatki! Ludzie się tu stresują a ZSK sobie podchody pod małolatki robi... Cóż mogę rzec?...
ZSK - 2014-05-06, 18:01 "Powodzenia" bo to nie łatwa, przemądrzała wręcz sztuka
I przepraszam bardzo, pełnoletnia!
Zrobiłem sobie dziś maturę z maty, tylko zadania zamknięte, tak na sucho bez żadnych przygotowań (jak co roku zresztą) no i szału nie ma, geniuszem nie jestem ale gdybym chodził do szkoły średniej to bym zdał. Not bad Samara - 2014-05-06, 18:18 Jak dla mnie mega prosta, nie licząc zadania z turystą. Rozbraja mnie to, że przez całe 3 lata nie uczyłam się prawie wcale, często nie chodziłam do szkoły, przed maturą zbyt wiele też nie zrobiłam - rozwiązałam jeden zestaw wczoraj. I mimo takiego olewania wychodzi na to, że będę mieć ponad 80% z matematyki. I po co się uczyć? : D Zresztą polski też był na tyle łatwy, że spokojnie można było się rozpisać, nawet jeśli nie czytało się wcześniej lektury. Oby angielski też był prosty icywind - 2014-05-06, 18:19 Jakie było zadanie z turystą?widzu - 2014-05-06, 18:20
icywind napisał/a:
Jakie było zadanie z turystą?
Turysta zwiedzał zamek stojący na wzgórzu. Droga łącząca parking z zamkiem na długość 2,1 km. Łączny czas wędrówki turysty z parkingu do zamku i z powrotem, nie licząc czasu poświęconego na zwiedzanie, był różny 1 godzinę i 4 minuty. Oblicz, z jaką średnią prędkością turysta wchodził na wzgórze, jeżeli prędkość ta była o 1 km/h mniejsza od średniej prędkości, z jaką schodził ze wzgórza.FreddyKrueger - 2014-05-06, 18:26
Sandra napisał/a:
Jak dla mnie mega prosta, nie licząc zadania z turystą. Rozbraja mnie to, że przez całe 3 lata nie uczyłam się prawie wcale, często nie chodziłam do szkoły, przed maturą zbyt wiele też nie zrobiłam - rozwiązałam jeden zestaw wczoraj. I mimo takiego olewania wychodzi na to, że będę mieć ponad 80% z matematyki. I po co się uczyć? : D Zresztą polski też był na tyle łatwy, że spokojnie można było się rozpisać, nawet jeśli nie czytało się wcześniej lektury. Oby angielski też był prosty
Ja także przez 3 lata się zbytnio nie uczyłem Maturę zdałem z dobrymi wynikami zarówno z podstawy, jak i rozszerzenia. Ustne też nie sprawiły mi większego problemu Żeby NIE ZDAĆ MATURY trzeba po prostu na nią NIE PRZYJŚĆ!icywind - 2014-05-06, 18:39 Porypane ale do policzenia Adijos - 2014-05-06, 19:10