To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Mistrzowie.org Forum Oficjalne
forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org

Filmy i seriale - Polecanie seriali

R - y - 2014-07-21, 23:59

Ja polecam Sons of Anarchy - trupy, strzelanina i w ogóle brutalność, ale jest boski.
No i polecam również Hawaii Five-0 - fajni faceci, ciekawa fabuła

R - y - 2014-08-18, 22:19
Temat postu: Doctor Who
No to jedziemy!

Doctor Who to brytyjski serial BBC, który jest jednym z najdłużej emitowanych seriali sci-fi. Pierwszy odcinek został wyemitowany 23 listopada 1963 roku, co oznacza, że w zeszłym roku była 50 rocznica.
Serial został przerwany w latach 80 by powrócić w 1996 roku jako film, który niestety poniósł sromotna klęskę.
Fabuła:
Doctor to Władca Czasu (Time Lord), który podróżuje w czasie i przestrzeni odkrywajac historię wszechświata na nowo wraz ze swoimi towarzyszami.
Serial doczekał się dwóch spin-offów w postaci "Sarah Jane Chronicles" oraz "Torchwood".

Fani dziela serial na classic Who oraz new Who, czyli serie od 2005 roku.
Obecnie czekamy na premierę 8 serii z nowym, 12 już Doctorem.

Davos - 2014-08-18, 22:21

Scalam do tematu "Polecanie seriali".
widzu - 2014-08-18, 22:23

+ do tego może się odradzać, co czynił już jedenastokrotnie (o ile założymy, że Pierwszy naprawdę był Pierwszym), lub dwunastokrotnie (jeśli liczymy War Doctora) lub trzynastokrotnie (jeśli liczymy odrodzenie się Dziesiątego w Dziesiątego, jedyne bez zmiany postaci).
V - r - 2014-08-18, 22:24

A czy to nie jest tak, że każdy Władca Czasu może odrodzić się tylko 12 razy?
widzu - 2014-08-18, 22:25

Oczywiście można tu wspomnieć, że każda przemiana nastąpiła w innych okolicznościach, przy czym tylko jedna była z przyczyn naturalnych, a aż dwie nie wiązały się ze śmiercią Doktora.

[ Dodano: 2014-08-18, 22:26 ]
V - r, jest tak, prawdopodobnie zostanie to wyjaśnione.

W jednym z odcinków Masterowi proponowali zwiększenie puli odrodzeń, być może Doktor, jako Ten Ostatni odnalazł sposób na zwiększenie puli.

[ Dodano: 2014-08-18, 22:26 ]
Bardzo prawdopodobne jest też, że przy przemianie w War Doctora pula ta została wyzerowana, a Dwunasty tak naprawdę jest Czwartym (lub Piątym).

R - y - 2014-08-18, 22:28

V - r napisał/a:
A czy to nie jest tak, że każdy Władca Czasu może odrodzić się tylko 12 razy?

Tak właśnie jest. Ale nowa inkarnacja to jest jakby drugie życie Doctora. Bo Matt Smith był tak naprawdę 12 Doctorem bo pominięto War Doctora, więc najnowszy jest 13, ale 12 używajacym tej nazwy. No i ta inkarnacja to takie zaczęcie drugiego cyklu, więc tym sposobem może być łacznie 24 Doctorów, więc może doczekamy 100 rocznicy.
No właśnie ten Human Doctor to też się liczy, więc zgodnie z tym Capaldi będzie 14.

widzu - 2014-08-18, 22:37

Human Doctor? Chyba nie kojarzę. :P

A tak w ogóle, to przyjmuje się, że Tom Baker najdłużej nosił miano Doktora.

Ale w sumie, jakby na to patrzeć, to miano Doktora najdłużej nosił Paul McGann, gdyż to wtedy przerwa była najdłuższa. Nie był też najdłużej "żyjącym" Doktorem, bo najdłużej żył Pierwszy - umarł praktycznie "ze starości". Baker jedynie zagrał w największej liczbie odcinków. No i był chyba najbardziej "doktorski" z klasycznych Doktorów. :P

R - y - 2014-08-18, 22:46

Human Doctor to powstał z ręki Doctora uciętej mu porzez Sleethenów w Christmas Special. On był człowiekiem i podobno też liczy się do numeracji.
Tom Baker nie tylko był w największej liczbie odcinków, ale jest najbardziej znanym i najbardziej charakterystycznym i najbardziej lubianym Doctorem. Ja go uwielbiałam ten humor itp. Pierwsi trzej byli tacy sobie, niezbyt ich lubiłam bo i odcinki były jakieś takie... Ale potem było lepiej.
W ogóle to całość jest poplatana bo w jednym odcinku 4 sezonu "The Doctor's Daughter" grała Georgia Moffett, która jest córka Petera Davidsona, który grał Piatego Doctora i ona grała córkę Doctora i potem wzięła ślub z Tennantem, który grał jej ojca i teraz urodziła mu córkę plus przyjaźniła się z córka któregoś tam jeszcze Doctora.

A którego towarzysza lubicie najardziej?

widzu - 2014-08-18, 22:47

R - y napisał/a:
Pierwsi trzej byli tacy sobie, niezbyt ich lubiłam bo i odcinki były jakieś takie... Ale potem było lepiej.

Drugi był nawet w porządku, ale dużo odcinków zaginęło. :/

Osobiście nie znosiłem Szóstego i Siódmego.

[ Dodano: 2014-08-18, 22:48 ]
No i Trzeci. Samochód? Bitch please...

R - y - 2014-08-18, 22:48

Przez to rypane BBC bo powywalali jak porzadki robili.

[ Dodano: 2014-08-18, 22:49 ]
Ja tam właśnie po Bakerze uważałam, że oni byli już tacy nee. A niestety Paul McGann wypadł koszmarnie. Film był tragiczny

Moris299 - 2014-08-19, 00:38

Czuję się zobowiązany do obejrzenia tego filmu. Dlaczego?

http://youtu.be/LObMXSPyo_k

Teledysk powstał na 50siąt lecie d. Who
Pozatym ciekaw jestem czy to ciekawe jest

R - y - 2014-08-19, 00:42

Teledysk jest świetny z Weeping Angels, jednymi z najstraszniejszych potworów w DW.

Ja polecam ten serial bardzo. Jest zabawny, straszny miejscami, dramatyczny i wciaga! Ale trzeba mieć też sporo dstansu do niego

Antybristler - 2014-08-19, 13:27

Czego tu nie rozumiecie z regeneracjami?
W świątecznym odcinku doktor przecież wszystko wyjaśnił.

R - y - 2014-08-19, 14:52

Potem Moffat też wyjaśniał. A potem uznał, że numeracje sa zbędne i to fani wymyślili, więc Doctor jest Doctor, a nie Dwunasty, Trzynasty czy któryś.
Kalipso - 2014-08-19, 15:33

Doktor to Doktor, na uj drążyć temat?
Serial świetny, chociaż lepiej oglądało mi się, jak grał David Tennant. :slina:

R - y - 2014-08-19, 15:39

Ja po tym jak odszedł Tennant się fochnęłam i po ponad roku zaczęłam ogladać odcinki z Mattem. A teraz kolejna zmiana.
Moris299 - 2014-08-19, 21:24

Gdzie obejrzę za free od pierwszego odcinka?
R - y - 2014-08-19, 21:26

Ja miałam z torrentów, ale może na cda lub innym serwisie będzie? Ogólnie ja bym Ci doradziła ogladanie od nowej serii z 9 Doctorem, a potem możesz obejrzeć te pozostałe 800 odcinków z tymi od 1 do 8.
Moris299 - 2014-08-19, 21:47

Nie no wolałbym od początku :D