Mistrzowie.org Forum Oficjalne forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org
Sport - Piłka nożna
ChodnikowyWilk - 2015-11-15, 12:40 Do turnieju jeszcze troche czasu, moze sie sytuacja na tyle uspokoi zeby nie bylo takiej koniecznosci...Davos - 2015-11-16, 00:06 Węgry wygrały 2:1 z Norwegią i awansowały na Euro Super, nie spodziewałem się, że tak łatwo im pójdzie w tym dwumeczu.ChodnikowyWilk - 2015-11-18, 11:47 No i po ostatnim meczu reprezentacji Polski w tym roku. Kolejna wygrana, kolejne bramki (strzeliliśmy w sumie aż 7 w dwóch meczach, wynik godny pochwały ). Mecz z Czechami pokazał że i bez Lewandowskiego potrafimy strzelać bramki, co jest bardzo ważne w przypadku gdyby nie daj Boże Lewandowski nie mógł zagrać na Euro. Daliśmy się co prawda zdominować w ostatnich 15 minutach pierwszej połowy, ale myślę że to też za sprawą szybkiego uzyskania dobrego wyniku. Jestem dumny i taką reprezentację aż miło oglądać
No i piękne gesty Kamila Grosickiego, najpierw po strzeleniu gola bieganie z koszulką Pray for Paris, potem ucałowanie szalika z narodowymi barwami, który jakiś kibic nie wiedzieć czemu wyrzucił na murawę.
[ Dodano: 2015-11-18, 11:54 ]
No i znamy już rozkład koszyków na Euro, jak myślicie, jaka by była dla nas grupa marzeń a jaka śmierci? Ja myślę że najlepiej by było dostać Albanię, Ukrainę i Portugalię. A najgorsze zestawienie to chyba Turcja, Włochy, Niemcy.
Szyszek - 2015-11-18, 12:16 Kurde, w tej ekipie jest prawdziwy potencjał! Teraz to już wygląda naprawdę nieźle i nawet bez Lewandowskiego Polska potrafi grać dobrze i strzelać bramki. Jakby tak utrzymać formę do Euro, to można tam sprawić fajny wynik. Wyjście z grupy celem podstawowym, ale to też wszystko zależy od tego, jakie grupy zostaną wylosowane. Chodnik słusznie napisał, jaka opcja byłaby najkorzystniejsza, a jaka najmniej, więc się nie będę powtarzał, tylko się zgodzę z jego typem.
W ogóle... kurczę, ciekawa to sprawa, gdy Polska jest najsilniejszą ekipą w swoim koszyku ChodnikowyWilk - 2015-11-18, 13:18
Szyszek napisał/a:
W ogóle... kurczę, ciekawa to sprawa, gdy Polska jest najsilniejszą ekipą w swoim koszyku
Ej no właśnie, dożyliśmy w końcu takich czasów macbed - 2015-11-18, 15:07
Jeśli dostaniemy Albanię, to polscy "kibice" ulegną wewnętrznemu rozdarciuSzyszek - 2015-11-18, 15:10 A jakby był mecz Polska - Albania to w trakcie hymnu Albanii ci "kibice" puścili by to:
https://www.youtube.com/watch?v=TLUWTxyRPOEwidzu - 2015-11-18, 15:13 Przecież Albania nie istnieje. :IDavos - 2015-11-18, 16:23 Aż miło oglądać takie mecze jak wczoraj Nasi zaskoczyli Czechów piorunującym początkiem, w którym strzeliliśmy szybko 2 bramki i tu należą się wielkie brawa zwłaszcza dla Kapustki, od którego to wszystko się zaczęło - gość jest objawieniem w naszej kadrze i jeśli w czerwcu będzie w dobrej formie to na pewno sporo da drużynie. Po strzeleniu 2 bramek co prawda zaczęliśmy pozwalać Czechom na zbyt wiele (i tu jest na pewno materiał do analizy dla Nawałki, czemu tak długo nie byliśmy w stanie atakować i musieliśmy się ciągle bronić), ale w drugiej połowie znów graliśmy na wysokim poziomie i przełożyliśmy to na gola. Dobrze, że trener sukcesywnie wprowadzał nowych graczy bo każdy z nich starał się pokazać i dzięki temu mecz był ciekawy do samego końca. Wynik świetny, ale trzeba też oddać Czechom, że zagrali naprawdę niezły mecz - zwłaszcza biorąc pod uwagę fakt, że mają młody zespół. Ale sytuacji strzeleckich mieli sporo i gdyby mieli lepszą skuteczność to ten mecz mógłby się ułożyć różnie.
Tak czy inaczej, 7 goli strzelonych w meczach przeciwko Islandii i Czechom musi na naszych potencjalnych rywalach na Euro robić wrażenie
[ Dodano: 2015-11-18, 16:27 ]
Co do grupy marzeń - dla mnie Belgia/Portugalia, Austria i Albania, chociaż z koszyka 1, na kogo nie trafimy, będzie trudny mecz. Grupa śmierci: Niemcy/Hiszpania, Włochy, Turcja. Ale przy obecnej formie nasi są w stanie wyjść nawet z grupy śmierci Z drugiej strony na Euro 2012 mieliśmy grupę marzeń, a zajęliśmy w niej ostatnie miejsce Dlatego ja z hurraoptymizmem wstrzymam się do czasu wygrania przez nas pierwszego meczu na Euro :]
[ Dodano: 2015-11-18, 16:31 ]
A, jeszcze odnośnie baraży - tak jak zakładałem, w dwumeczu Szwecja - Dania, górą byli ci pierwsi (2:1 u siebie, 2:2 na wyjeździe). Chyba lepiej dla turnieju, bo zagra na nim Ibra
Ukraina niestety przeszła Słowenię (2:0 u siebie, 1:1 na wyjeździe). No trudno.
W ogóle szkoda, że Polacy nie mogą w grupie trafić na Węgrów. Mógłby być piękny mecz przyjaźni ChodnikowyWilk - 2015-11-18, 16:36 Kto wie, mozemy spotkamy sie z Wegrami w cwiercfinale, albo nawet dalej macbed - 2015-11-18, 16:37
Przeczytałem "Węglami"...
Nie, szkoda mi psychiki na gimpaMackers - 2015-11-18, 16:42
macbed napisał/a:
Nie, szkoda mi psychiki na gimpa
https://www.youtube.com/watch?v=ZXsQAXx_ao0macbed - 2015-11-18, 17:28 http://forum.mistrzowie.o...p=204883#204883Marcin55522 - 2015-11-18, 18:03 Z pierwszego koszyka na pewno nie chciałbym Belgii i Niemców, ale znając życie to trafimy na tych drugich. Marzy mi się Anglia/Portugalia, z drugiego Rosja, byle nie Ukraina bo mają dobre indywidualności i z czwartego koszyka to byle kogo, może nawet Walia bo są razem z Turkami najsilniejsi w swoim koszyku. Turków nie chce bo to jebani dzikusy.Mackers - 2015-11-18, 18:30 Podobno Belgia zostanie zdyskwalifikowana z euro przez króla.
http://www.tvn24.pl/rapor...walifikacji,677
[ Dodano: 2015-11-18, 18:30 ]
Ogólnie dość spora afera się zrobiła.macbed - 2015-11-18, 18:33
Król Belgii znowu robi dymy?
Miałem rację co do gnojaMackers - 2015-11-18, 18:35 Racja, link już działa.Davos - 2015-11-18, 18:42 Ja bym nie chciał trafić na Anglików w fazie grupowej. To jest drużyna, która nam nie leży, a poza tym oni dawno tak dobrze nie grali, jak teraz. W eliminacjach wygrali wszystkie 10 meczów, a wczoraj wygrali 2:0 z Francją, która dopiero co pokonała takim samym stosunkiem bramek Niemców. Nawet przy naszej obecnej formie mielibyśmy spore problemy, żeby wywalczyć z Anglikami choćby remis.ChodnikowyWilk - 2015-11-19, 15:08 Nawet na zagranicznych fejsbukach piszą że gol miesiąca