To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Mistrzowie.org Forum Oficjalne
forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org

Archiwum - Cenzura na forum

Antlion - 2014-10-14, 18:41

icywind napisał/a:
RudaMaupa napisał/a:
Icek, wolność ograniczona wolnością innych, mówi Ci to coś?

W jaki sposób gifowa sygnatura narusza twoją wolność?

W tym wypadku nie wolność, a szybkość :P

icywind - 2014-10-14, 18:43

Antlion napisał/a:
icywind napisał/a:
RudaMaupa napisał/a:
Icek, wolność ograniczona wolnością innych, mówi Ci to coś?

W jaki sposób gifowa sygnatura narusza twoją wolność?

W tym wypadku nie wolność, a szybkość :P

Nie ma wolności bez... szybkości :??:

ChodnikowyWilk - 2014-10-14, 18:45

:offtop:

Zbaczacie z tematu, o gifowych sygnaturach była już dyskusja, wystarczy.

icywind - 2014-10-14, 18:46

A co ty jesteś jakimś modem czy co?
oh, wait... od kiedy ty jesteś modem?

JankielKindybalista85 - 2014-10-14, 18:46

widzu napisał/a:
REGULAMIN FORUM napisał/a:
Soczysty wuj czy urwał nać może być uzasadniony, ale nie w co drugim słowie.

I tyle w temacie.

A skąd. Byłoby tyle w temacie gdyby tej cenzury NIE BYŁO. Ale jest. formalnie żadnego wuja ani urwy nie mozna napisać bez wykropkowania. Co czyni ten zapis regulaminu masłem maślanym i sztuką dla sztuki. Czy naprawdę nikt inny tego nie widzi?

widzu - 2014-10-14, 18:47

icywind, od kiedy Sharvari odeszła na emeryturę.
Chodnikowy został ustanowiony administratorem sposobem "na orkę". :P

JankielKindybalista85 - 2014-10-14, 18:47

icywind napisał/a:
A co ty jesteś jakimś modem czy co?
oh, wait... od kiedy ty jesteś modem?

Aleś wtopił! Potrzymaj mi ten giecik bo mnie psy ściga... przepraszam Panie Władzo!

icywind - 2014-10-14, 18:49

widzu napisał/a:
icywind, od kiedy Sharvari odeszła na emeryturę.

CO? :scared:

R - y - 2014-10-14, 18:50

Przesadzacie. Ja w swoim życiu ani razu nie przeklnęłam. I jakoś umiem swoje emocje wyrazić w inny sposób niż rynsztokowy.
Jedyne co mogę powiedzieć to przeinaczanie przekleństw powinno być trochę inne bo niektóre słwa to ręce opadają

JankielKindybalista85 - 2014-10-14, 18:53

No i kolejny błąd myślowy z którym walczę. R - y nie zgadzam się z Tobą tak samo jak z Antlionem i swego czasu z Love. nie każde przekleństwo pochodzi z rynsztoka i świadczy o chamstwie. Zapytaj Jasia Miodka.
Zabek05 - 2014-10-14, 19:04

Ja jestem za pomysłem Krecika, żeby zrobić cenzurę z gwiazdkami taką jak na sadolu. Z tym że cenzurowanie słów samemu (kropkami itp.) byłoby zabronione.
V - r - 2014-10-14, 19:05

Kary za samodzielne cenzurowanie? Toż to jeszcze większa restrykcja.
Zabek05 - 2014-10-14, 19:07

kurwa, na sadolu tak jest i nikt się o to nie przypierdala, zresztą jak się zalogujesz to tych cenzur nie widać

[ Dodano: 2014-10-14, 19:07 ]
i dlatego jest to karane warnem tam

V - r - 2014-10-14, 19:08

No właśnie. Tam nie widać jak się zalogujesz, a tu widać cały czas.
icywind - 2014-10-14, 19:18

V - r napisał/a:
No właśnie. Tam nie widać jak się zalogujesz, a tu widać cały czas.

[ Dodano: 2014-10-14, 19:20 ]

Zróbcie grupę modów, modzi widzą wyrazy przed ocenzurowaniem, z tym, że tej grupie nie dajcie uprawnień do niczego i każdego kto nie chce cenzury dajcie do tej grupy. Problem solved

JankielKindybalista85 - 2014-10-14, 19:21

Zabek05 napisał/a:
córa Koryntu, na sadolu tak jest i nikt się o to nie chędożyć

I sam wpadłeś koncertowo w pułapkę naszej absurdalnej cenzury. To przecież jest bez sensu. Sami widzicie!

KicerK - 2014-10-14, 20:07

Zabek05 napisał/a:
Z tym że cenzurowanie słów samemu (kropkami itp.) byłoby zabronione.

Tylko po co tego zabraniać?

ogólnie to podtrzmuję swój pomysł, bo całkowite zniesienie cenzury nie wchodzi w grę, jak patrzę.

Barbra - 2014-10-15, 00:00

a ja prawie nigdy nie przeklinam a też mnie wkurza cenzura

córa koryntu to przegięcie serio, ciągle mam jakieś "wtf" w głowie jak to widzę. a i tak muszę to sobie przetłumaczyć w głowie i czytam to co powinno tam być. wstawianie kropek nic nie zmienia bo w głowie czytamy TO SAMO PRZEKLEŃSTWO, najwyżej lekko sylabizując

ale to w podstawówce mi koleżanka powiedziała że jak przeliterujesz brzydkie słowo "k u ry wy a" to się nie liczy jako brzydkie XDD i nie trzeba się spowiadać z tego XDD ale to było w podstawówce.

idę przez osiedle i na blokach widzę więcej przekleństw niż w sumie zostało napisane na tym forum więc nie wiem czy wy nigdy nie byliście na jakimś blokowisku że aż takie wrażenie robi na was to że przeczytaliście przekleństwo

lol

poza tym ktoś kiedyś powiedział że cenzura została wprowadzona głównie przez wojtka, którego, jak wiadomo, już dawno z nami nie ma. nie wiem czy to nie shar mówiła bo też skłaniała się do usunięcia cenzury

jprdl co tu się w ogóle dzieje

Davos - 2014-10-15, 01:05

O kurde, człowieka nie ma 1 dzień na forum, a tu shitstorm o cenzurze na 120 postów :D
Dziwię się, że chce Wam się aż tak toczyć pianę o coś tak błahego...

Cenzura, o ile dobrze pamiętam, była wprowadzona przeciwko trollom, ale zaczęła się nie od Wojtka, a od Milo, który zaraz po przenosinach forum zaczął bluzgać wszędzie gdzie się da. Bo mógł. Zresztą cenzura istnieje na tysiącach stron i for i jakoś nikt się o to nie wykłóca.
Ale widzę, że tak czy inaczej administracja zrobiła 2 błędy:
Po pierwsze - nie udostępnialiśmy na bieżąco wykazu cenzurowanych słów, przez co pojawienie się w nim nowego bluzgu i jego zamiennika powodowało czasem na forum zamieszanie. Chociaż nie powiem, ten wczorajszy trolling Bartka w sb mnie rozśmieszył :P
No i po drugie - niektóre zamienniki faktycznie są bez sensu. Chociaż akurat Córy Korynty będę bronić - jak ktoś czytał Mitologię albo cokolwiek o starożytnej Grecji, to powinien bez problemu skojarzyć, że chodzi tu o kobietę lekkich obyczajów i jej odpowiednik na forum jest dość oczywisty. Aczkolwiek zamienniki takie jak "bum bum" faktycznie były nieprzemyślane, bo trudno było wyłapać, o co chodzi :)

Nie rozumiem też argumentu, że wszędzie wokół nas są bluzgi więc i na forum mogą być. W wielu innych miejscach też ich nie ma i jakoś ludzie się z tym godzą. Chcielibyście np. podczas oglądania wieczornych wiadomości usłyszeć od prowadzącej: "Cześć ch*je! Rząd dziś uchwalił nową ustawę, która tak wam dopie*doli, że się nie pozbieracie. A w kraju ogólnie takie samo gó*no jak zawsze. I nie łudźcie się, głupie ku*asy, że będzie lepiej, bo ku*wa nie będzie! A w pogodzie też jedna wielka chu*nia. Będzie piździć cały miesiąc!"? Albo wchodzicie do sklepu i pytacie sprzedawczynię czy jest np.jakaś gazeta. A ona odpowiada: "Nie ma, debilu. A teraz możesz mnie serdecznie pocałować w dupę. No na co jeszcze czekasz? Wypier*alaj ze sklepu!" :-D
Wiadomo, może i na początku by to kogoś śmieszyło, ale bardzo szybko zaczęłoby wkurzać ;)

I tak jest też z wulgaryzmami na forum. Mnie one nie przeszkadzają, jeśli są używane do wzmocnienia przekazu i nie w co drugim słowie. Ale nawet jeśli znajdzie się 10 normalnych userów, którzy się dostosują do reguł to jedenasty będzie trollować tylko dlatego, że może. A łatwiej jest jednak zarzucić cenzurą niż potem ganiać za każdym, kto za bardzo nadużywa naszej cierpliwości.

Mimo wszystko jeśli większość będzie chciała zdjęcia cenzury, to można na próbę to zrobić i zobaczyć, co z tego wyniknie. Albo wykropkować bluzgi w cenzurze tak, jak to zaproponował KicerK.

matheus3004 - 2014-10-15, 16:25

Rzygam cenzurą! I tyle w temacie...