Mistrzowie.org Forum Oficjalne forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org
Sport - Mistrzostwa Świata w siatkówce Polska 2014
Szyszek - 2014-09-13, 23:25 Rzadko mi się zdarza przeklinać, staram się pilnować. No ale...
NO W KOŃCU, K.U.R.W.A!
Ależ ja przechodziłem dzisiaj przez naszych nerwówkę (I zakładam, że wielu innych kibiców w Polsce również)! A było tak pięknie, spokojnie, 2 pewnie wygrane sety! A potem się pogubili kompletnie i 2 sety w plecy. To chyba od kontuzji Winiara zaczęło się wszystko komplikować, co wykorzystał Iran.
Już myślałem, że przegramy. Na szczęście udało się zgarnąć chociaż te 2 punkty. Szkoda, że w takim wypadku z awansu jeszcze się nie możemy cieszyć. A Francja będzie trudnym rywalem. Nawet jeszcze trudniejszym. A jeśli Winiar w następnym meczu nie zagra, to może być naprawdę ciężko wygrać, bo to ważny dla nas zawodnik.
Ufff.... udało się. To były dopiero emocje! Ale najważniejsze, że udało się wygrać. Kij z tym punkcikiem dla Iranu, przez który droga do awansu dalej nie jest łatwa.ChodnikowyWilk - 2014-09-13, 23:27 To teraz z francuzami musimy wygrac, czy mozemy sobie pozwolic na porazke z nini 2:3 i zgarnac punkta? A mecz to istny horror, ale takie zapamietuje sie najdluzej. Szkoda winiarskiego bo byl mocnym punktem kadry.K - k - 2014-09-13, 23:30 V - r - 2014-09-13, 23:33 SERBIA STRONG! REMOVE KEBAB!
sry, tak mi się skojarzyłoSzyszek - 2014-09-13, 23:35
V - r napisał/a:
SERBIA STRONG! REMOVE KEBAB!
sry, tak mi się skojarzyło
Powiem tak: Odpowiedni cytat w odpowiednim momencie
A co do naszej sytuacji:
Przy naszej przegranej 2:3 i wygranej Iranu bez tie-breaka będziemy mieli tyle samo punktów. Ale teraz dochodzą sety.
Jak przegramy 2:3, będziemy mieli stosunek w setach 18:9. Iran ma w tym momencie 15:10, więc nawet, jak wygra 3:0, to będzie miał 18:10. A więc wynik o jeden mniej przegrany set w naszym przypadku decydowałby o naszym awansie. (o ile nic nie namąciłem)
Ale najlepiej by było, jakby się udało Francuzów pokonać. Ale, tak jak mówiłem, to może być ciężkie zadanie.ChodnikowyWilk - 2014-09-13, 23:38 Rozumiem, czyli jak serbia wygra za 3 punkty to mamy juz wtedy awans. Jak iran wygra za 2 punkty a my przegramy to bedzie 14:14. w punktach. Ojej, sciskam kciuki za serbie.K - k - 2014-09-13, 23:42 Zaknafein - 2014-09-13, 23:46 w Iranie chyba nie ma szejków z tego co pamiętam
wgl to bardzo ciekawy kraj jest
Serbię też lubię
więc kciuki za SerbówK - k - 2014-09-13, 23:49 Szyszek - 2014-09-13, 23:51
Krokorok napisał/a:
A to nie o Szejka chodziło, tylko o kasę dla Serbii.
Nie mówmy tu nic o jakichś łapówkach i przekupywaniu sędziów. Przecież to nie chodzi o to w sporcie. Już wolę, by nasi odpadli uczciwie, niż żeby przeszli przez dopłacanie.K - k - 2014-09-13, 23:55 V - r - 2014-09-13, 23:57 Dlaczego porównujesz siatkówkę do telenoweli dla mężczyzn jaką jest wrestling?Szyszek - 2014-09-14, 00:01
Krokorok napisał/a:
To ty wierzysz że grająca już o nic Serbia, wygra za nic z bardzo mocnym Iranem? Po za tym zobacz sobie Wrestling, tam wszyscy wiedzą że przed walką wiadomo kto ma wygrać. A jakoś nikt się nie buja.
Zacznijmy od tego, że Wrestling to nie sport. To teatr dla Amerykanów.
A po drugie: wierzę. Ale bardziej liczę na to, że Polacy pokonają Francuzów, choćby 3:2. Przy naszym zwycięstwie nie trzeba będzie kalkulować, czy Serbia wygra, czy nie wygra.
Zresztą, czemu Serbia miałaby nie wygrać? W sporcie wszystko jest możliwe! Trzeba grać do samego końca, nawet, jeśli już nie ma o co walczyć! A nie, poddawać się, bo ty tak twierdzisz.K - k - 2014-09-14, 00:36 Szyszek - 2014-09-14, 00:37
Krokorok napisał/a:
W to zawsze trzeba wierzyć.
No! Tak trzymać! Davos - 2014-09-14, 13:41
szyszek27 napisał/a:
adko mi się zdarza przeklinać, staram się pilnować. No ale...
NO W KOŃCU, K.U.R.W.A!
Ależ ja przechodziłem dzisiaj przez naszych nerwówkę (I zakładam, że wielu innych kibiców w Polsce również)!
Ano, Polacy jak zawsze muszą grać tak, żeby człowiek był bliski zawału
2 sety rozegraliśmy świetnie, w trzecim prowadziliśmy już 13:8, a potem nagle coś się zacięło i daliśmy Irańczykom odzyskać nadzieję. Jeszcze nawet w końcówce seta mieliśmy dwie piłki meczowe i wielka szkoda, że nie udało się ich wykorzystać, bo już byśmy mieli pewny awans, a tak trzeba drżeć...
I jeszcze do tego kontuzja Winiarskiego To dla nas ogromne osłabienie, bo wczoraj w pierwszych dwóch setach naprawdę wymiatał. A już wiadomo, że dziś z Francją nie zagra Trzeba mieć nadzieję, że w przypadku naszego awansu do III rundy będzie już gotów do gry.
Dzisiaj kibicujemy Serbii, ale przede wszystkim sami musimy zagrać dobry mecz. Plan minimum to chociaż wygranie 2 setów, ale powinniśmy postawić wszystko na jedną kartę i zagrać o zwycięstwo, najlepiej za 3 pkt. Bo o ile dobrze kojarzę (chociaż tego nie sprawdzałem), w III rundzie zaliczą nam się wyniki za mecze z drużynami, które awansują oprócz nas - czyli prawdopodobnie USA i Francja. Z USA już przegraliśmy, jeśli teraz przegramy z Francją to o awans do półfinału może okazać się niewykonalny. Trzeba by było wtedy wygrać wszystkie 3 mecze w III rundzie, w tym z Brazylią i Rosją...Szyszek - 2014-09-14, 19:29 Serbia nie dała rady, choć na początku walczyła dzielnie.
Tymczasem Argentyna sprawiła niespodziankę i pokonała USA 3:2! A to chyba oznacza, że mamy awans!
A więc dzisiaj można grać z Francją na spokojnie. Przegrana nam nie zaszkodzi, wygrana da nam pierwsze miejsce w grupie.
I jakoś cieszy mnie, że dalej przejdzie Iran, a nie Burgery Zaknafein - 2014-09-14, 19:35 no Persowie>Burgery : DChodnikowyWilk - 2014-09-14, 19:37 Patrzylismy na serbie z iranem, a tymczasem argentyna sprawila megasensacje. Tez sie ciesxe ze iran awansowal, lubie ta druzyne i oprocz polski bardzo im kibicowalem. No terqz mysle ze z naszych spadnie presja i spokojnie zagraja z francja. Pozycja w grupie tez jest przeciez bardzo wazna.K - k - 2014-09-14, 19:38