To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Mistrzowie.org Forum Oficjalne
forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org

Archiwum - Pomozcie mi z USB

bartek82r - 2014-04-09, 20:58
Temat postu: Pomozcie mi z USB
Mam taki problem.

Dziecko wyrwalo mi modem z internetem z netbooka. Tak go wyrwal ze rozwalil cale wejscie USB.
Na drugim mialem podpieta mysz bezprzewodowa wiec ja wypialem i w jej miejsce wlozylem ten modem ale komp go nie zauwaza.
Moze tak byc ze np pamieta ze tam jest mysz i go nie widzi? Jesli tak to gdzie w systemie (windows 7 starter) sa jakies ustawienia portow USB zebym mogl usunac steerowniki z myszy i wtedy dopiero wpiac ten modem? No chyba ze zle kombinuje? Jak to zrobic?

icywind - 2014-04-09, 21:12

Cytat:
Moze tak byc ze np pamieta ze tam jest mysz i go nie widzi?

Nie, to tak nie działa ;)
Jeśli mysz działa ci na tym porcie to modem też musi. Możliwe, że jak dzieciak uszkodził ci port USB to uszkodził też modem? Zabrzmię banalnie ale spróbuj wyłączyć i włączyć ponownie komputer :D

Moris299 - 2014-04-10, 19:55

Myślę, że wyjście USB na modemie jest uszkodzone.
Sharvari - 2014-04-30, 10:49

nie chce mi się nowego tematu zakładać, ale też mam problem z usb :p konkretnie kablem do telefonu. komp przestał mi znajdować komórkę. jak podłączę to bzyczy, świeci się i jest "ładowanie" ale na tym współpraca się kończy. nie wyskakuje mi okno z połączeniem i teraz nic nie mogę zgrać. wcześniej miałam to tylko z jednym z trzech wejść usb z przodu. potem z dwoma, dzisiaj żadne nie reaguje, a na wszystko inne tak. nie zamierzam podłączać komórki z tyłu kompa, prędzej rozpi♥erd♥lę ją, bo już mnie wnerwia to że ciągle coś się z nią dzieje, ale może ktoś będzie wiedział co.
widzu - 2014-04-30, 11:00

Może to wina kabla. :P

Próbowałaś na innym komputerze?

Moris299 - 2014-04-30, 12:34

Myślę, że to raczej coś z wejściami USB może być :(
Zrób tak jak mówi widzu - podłącz go na innym pc i powiedz czy działa :D

Adijos - 2014-04-30, 15:36

Jak z przodu komputera to może mieć po prostu słabe zasilanie, albo poszło coś przy płycie głównej, sprawdź czy po prostu kabelek nie wyczepił się. U mnie przyczyną niedziałania było zwarcie.