To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Mistrzowie.org Forum Oficjalne
forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org

Ciekawostki ze świata i kraju - Agresja Królestwa Arabii Saudyjskiej na Republike Jemenu.

WojtekVanHelsing - 2015-04-18, 19:05
Temat postu: Agresja Królestwa Arabii Saudyjskiej na Republike Jemenu.
Jak wiadomo, Jemen padl ofiara agresjii Arabii Saudyjskiej, USA maja to w dupie bo to ich sojusznik.

Ja osobiscie popieram Arabie Saudyjska, chociaz nie wierze, że ten atak ma na celu wprowadzenie tam pokoju i przywrócenie demokratycznie wybranego prezydenta...

Jak sie na to zapatrujecie?

Mors - 2015-04-18, 19:30

Ja osobiście popieram Huti, Saudowie to zbrodniarze i marionetka USA.
WojtekVanHelsing - 2015-04-18, 19:34

Saudowie kiedys byli antyizraelscy, zas Izrael zawsze byl, jest i bedzie pieprzonym kundlem USA ktory nigdy nie powinien byl powstac, Saudowie dbaj o swoj interes i tyle, ale zeby odrazu zbrodniarze? Ja lub Królestwo Arabii Saudyjskiej.
Mors - 2015-04-18, 19:41

Saudowie wspierają terrorystów walczących w Syrii. ;) Pomogli w doprowadzeniu Libii do upadku...
WojtekVanHelsing - 2015-04-18, 20:25

Wspieraja terrorystow syryjskich ponieważ Prezydent Assad to ich wróg.

Partia Bass to partia przynajmniej oficjalnie Narodowo-socjalistyczna (hitlerowska) ktora uznaje jeden naród Arabski i chce jego zjednoczenia w jednym państwie, stąd panstwa Arabskie nie są im przychylne.

V - r - 2015-04-18, 20:28

WojtekVanHelsing napisał/a:

Partia Bass to partia przynajmniej oficjalnie Narodowo-socjalistyczna (hitlerowska)

Nazistowska =/= hitlerowska. Hitler nie był jedynym nazistą.

Mors - 2015-04-18, 20:32

Partia Bass to partia przynajmniej oficjalnie Narodowo-socjalistyczna (hitlerowska)

Skisłem. XD Wojtek uświadom sobie, że nie każde połączenie socjalizmu i nacjonalizmu to nazizm (a partia Baas nacjonalistyczna nie jest). ;)

WojtekVanHelsing - 2015-04-18, 21:16

V - r, Narodowy socjalizm = Hitleryzm.

Mors, NIe każde, aczkolwiek partia Bass istniala w dosc przyjaznych stosunkach z NSDAP, natomiast nijak sie do Siebie te partie nie mialy wiec musiala je laczyc jakas idea.

V - r - 2015-04-18, 21:16

Narodowy socjalizm = nazizm.
Mors - 2015-04-18, 21:20

WojtekVanHelsing, co ma partia Baas z lat czterdziestych czy pięćdziesiątych do dzisiejszej? Poza tym to żaden argument. ;) PNF też miało z NSDAP przyjazne relacje a nazistowska nie była, a poza tym w tych czasach Baas jako taki jeszcze nie powstał. ;)
WojtekVanHelsing - 2015-04-18, 21:58

V - r, Wow,nie wiedzialem.

Mors, Obecnie bass to juz nie socjalisci itd. ale tak czy siak, Syria i Arabia Saudyjska to wrogowie.

V - r - 2015-04-18, 22:00

Wojt, chodzi mi o to, że hitleryzm to tylko określenie na nazizm w Niemczech, a nie na nazizm ogółem.
WojtekVanHelsing - 2015-04-18, 22:20

Hitleryzm to pierwszy narodowy socjalizm, Banderyzm to Ukrainski narodowy socjalizm itd. aczkolwiek ta idealogie wymysli Adolf Hitler z jego przydupasami.
JankielKindybalista85 - 2015-04-19, 12:07

partia Bass istniala w dosc przyjaznych stosunkach z NSDAP,

Baas została założona po II wojnie Światowej jak NSDAP już nie było więc o jakich ty stosunkach kurwa mówisz? Jak jedziesz autobusem i widzisz że jakaś laska wysiadła i zajmujesz jej miejsce i przejeżdżasz tak 4 przystanki a potem wysiadasz to tez potem mówisz, ze miałeś z tą laską przyjazny stosunek?

WojtekVanHelsing - 2015-04-19, 12:25

JankielKindybalista85, No faktycznie, to nie wiem, w każdym razie jestem przekonany, ze mieli ze soba jakies zwiazki, nie pamietam tylko skąd to wiem, tak czy siak jak wiemy, w Syrii niedawno przekrecil sie były SSman, wiec wnioskuje, ze przynajmniej srodowiska ktore utworzyly bass mialy jakies stycznosci z NSDAP, ew. byli czlonkowie NSDAP wspomagali w jakis sposob bass, nie od dzis wiadomo, ze Hitler arabow (semitow) lubił.
icywind - 2015-04-19, 22:28

A narodowy socjalizm przed urodzeniem hitlera też byłby hitleryzmem?
widzu - 2015-04-19, 22:31

Przecież to cały czas jest nazizm.
Davos - 2015-04-19, 22:48

Chyba trochę zboczyliście z tematu...
icywind - 2015-04-19, 22:50

Davos napisał/a:

Chyba trochę zboczyliście z tematu...

Agresja jest niegit :niegit:

WojtekVanHelsing - 2015-04-20, 10:43

Ja pierdole..